Kinderen

Ballonverstrooiing voor kinderen

Het lijkt zo tegennatuurlijk, maar helaas gebeurt het toch maar al te vaak dat een kind uit het leven wordt weggenomen. Dit is een ingrijpende gebeurtenis voor de nabestaanden. Een ballonverstrooiing is een mooie en vredige manier om afscheid te nemen van een kind. In de afgelopen jaren hebben wij regelmatig een ballonverstrooiing voor een kind mogen verzorgen, Graag adviseren wij u over de mogelijkheden bij de ceremonie. We kunnen u vertellen hoe andere ouders hier invulling aan hebben gegeven, wellicht kan dit een aanvulling zijn op uw eigen ideeën.

Kinderen en afscheid

Voor kinderen is het vaak belangrijk om actief aan de ceremonie deel te nemen. Door samen invulling te geven aan het afscheid en elkaars verdriet te delen, voelen ze dat ze er toe doen; dit kan kinderen helpen bij het verwerken van het verlies van een dierbare. Bij een ballonverstrooiing is hier alle tijd en ruimte voor. Kinderen kunnen, als zij dat zelf willen, helpen bij het oplaten van de grote ballonnen, of zelf hun eigen begeleidingsballon loslaten. De ballonnen, die symbolisch naar de hemel gaan, passen in de beleving van een kind, want een overledene gaat naar de hemel of wordt een ster. Kinderen kunnen verrassen door hun onbevangenheid en soms een voorbeeld zijn voor volwassenen.

Ballonverstrooiing afscheid in stijl
Ballonverstrooiing asverstrooiing met heliumballon samen met begeleidingsballonnen
ballonverstrooiing asverstrooiing van een kind per heliumballon
Ballonverstrooiing met begeleidingsballonnen

Begeleidingsballonnen

De begeleidingsballonnen kunnen met een stift worden voorzien van een persoonlijke boodschap, ook kan er een kaartje of een tekening aan de ballon worden bevestigd. Deze begeleidingsballonnen zijn van hetzelfde kwalitatieve, biologisch afbreekbare natuurlatex als de grote ballonnen.

Uiteraard is dit niet alleen voorbehouden aan kinderen, iedereen kan indien gewenst een begeleidingsballon oplaten. Meerdere ballonnen die omhoog gaan is altijd een mooi en indrukwekkend zicht.