Steeds meer mensen zoeken naar een passende en persoonlijke manier voor de bestemming van de as van een geliefde of van zichzelf. Op deze website informeren wij u uitgebreid over de door ons ontwikkelde ballonverstrooiing. Al vele nabestaanden, of mensen zelf, hebben hun verzoeken en wensen voor een ballonverstrooiing bij ons neergelegd. Deze verzoeken en wensen, hoe bijzonder ze ook waren, hebben we in de loop der jaren met veel toewijding vervuld. De mooie berichten achteraf geven ons veel voldoening. Wilt u zelf iets in het gastenboek plaatsen, dan is daarvoor een mogelijkheid onderaan deze pagina.

Beste René,

Wij kijken met een goed en mooi gevoel terug aan zaterdag. Het letterlijk loslaten van mijn moeders man en onze vader heeft wel meer impact gehad dan wij van te voren hebben kunnen voorspellen. Zowel mijn moeder, mijn zus als ik hebben nu echt het gevoel dat het definitief is. Dat was het natuurlijk al wel, maar nu is hij qua lichaam echt weg.
Ik begreep van mijn moeder dat ze je in korte lijnen heeft verteld dat hij jaren heel veel pijn heeft gehad. Hij verdiende deze prachtige reis en wij moeten hier onze troost in gaan vinden.

Wij zijn je heel erg dankbaar dat jij deze reis voor ons mogelijk hebt kunnen maken. Iedereen kiest in het leven zijn eigen weg qua beroep, maar ik hoop dat jij dit beroep blijft beoefenen, want je geeft in een hele moeilijke periode mensen
een heel fijn gevoel in het loslaten van hun dierbaren.

Met alle respect hoop ik je voorlopig in deze omstandigheid niet tegen te komen 😉 Maar mocht het nodig zijn dan komen wij zeker bij jou terug.

Met hartelijke groeten,
Claudia Marijke Suzanne van R , 5-11-2013

Dag René,

Hartelijk dank voor de mooie foto’s. Gisteren ook de CD ontvangen. Ik ben er erg blij mee. De foto’s geven een mooi beeld van een laatste afscheid. Een afscheid wat zo bij Jan past.
Als zeeman hield hij van de zee, de zon, de wind en van mooie wolkenluchten en dit alles was er afgelopen woensdag. Het heeft rust gebracht en het is goed zo!!
Mede namens de kinderen en de kleintjes heel veel dank voor je rustige en duidelijke begeleiding en het vertrouwen dat je getoond hebt.

Veel succes verder bij je mooie werk!!

Vriendelijke groet,
Nan. 3-11-2013

Beste René, 6-10-2013

Ik heb de foto’s goed ontvangen en succesvol gedownload. Ik wil je nogmaals hartelijk bedanken voor het mooie en waardige afscheid. Ik zal het als een mooie herinnering in mijn hart bewaren.

Met vriendelijke groet,
Annemarie, Zoetermeer

Rene, 5-10-2013

Hierbij willen wij jou bedanken voor het prachtige afscheid wat we mijn moeder konden geven d.m.v. ballonverstrooiing, het was een mooie dag, zon en veel wind en bij de vuurtoren van Den Helder, wat haar lievelingsplek was. De foto’s zijn voor mij een fijne herinnering aan deze moeilijke maar prachtige dag.
Jessica van Maanen
Den helder

Beste René, 2-10-2013

Ik zag nog niet eerder kans je te contacten en… ik ga je zeker ook nog bellen eerdaags!
Reken maar dat de weersomstandigheden mooi waren en… ik kan me nog herinneren dat je over de telefoon eerder vertelde dat jij meestal goed weer treft bij jouw verstrooiingen; dat komt ook nu weer uit!!! Het was fantastisch beneden op het strand en wij allemaal hadden vooraf niet verwacht dat de verstrooiing zelf zo goed te zien zou zijn!!! Natuurlijk werkte de aanblik van de as uit het vliegtuig, wat een duidelijk grijs lint achter het vliegtuig trok, de nodige emotie op! Het was al zo bijzonder toen we het vliegtuig als een zwarte stip boven de pier onze kant op zagen komen!!! Het blijft nu ook een speciale plek alwaar ik/wij naartoe kan gaan om hem te herdenken! Mijn vader wist, voordat hij overleed, dat zijn as naar het strand van Scheveningen zou worden gebracht, een strand wat voor mijn vader een heel bijzonder plekje was!
Ook Dick en Hanne (de twee die met jullie zijn meegevlogen) kijken op een bijzondere manier terug op die Maandagmiddag; die twee hebben de asverstrooiing op een geheel andere wijze ervaren!
De ervaringen werden gedeeld nadat Dick en Hanne op Scheveningen arriveerden, bij een avondeten.
We kijken terug op een, ondanks dat het natuurlijk een emotionele aangelegenheid is, werkelijk fantastische dag! Een dag die we nooit meer vergeten en… een dag die ervoor zorgde dat Scheveningen voor ons nooit meer zal zijn wat Scheveningen voorheen was! Scheveningen was om redenen bijzonder voor mijn vader en Scheveningen zal vanaf nu, door mijn vader, bijzonder zijn en blijven, voor mij!

Ik wil jou bedanken dat je het mede mogelijk hebt gemaakt de as van mijn vader zo kort op het strand verstrooid is kunnen worden; verder op zee was wat mij betreft minder fijn geweest! Bedankt voor de mooie foto’s die ik heb mogen downloaden! Wij allemaal vinden de foto’s ontzettend waardevol!

Met groet,
Stefan, Tilburg

Beste René, 29-9-2013

Ondanks de slechte start van de dag, kijk ik toch met een heel voldaan gevoel terug op de asverstrooiing. Het was, zoals je schrijft, een waardig, respectvol afscheid van de stoffelijke resten van mijn ouders. Mooier had het niet gekund.
Ook met de foto’s ben ik heel blij. Ze tonen een mooie symbolische dag. Ik heb al wat foto’s geselecteerd om in een album te plaatsen.
Na mijn vakantie ga ik mijn wens om in Kameroen uitgestrooid te worden verder uitwerken. Ik heb al e.e.a. hierover in een codicil staan, maar daar verwijs ik naar wat vriendinnen, die dit eventueel zouden kunnen doen. Persoonlijk denk ik, dat het beter is om het na al je ervaringen door jou te laten doen, omdat jij ongetwijfeld beter bekend bent met de bureaucratische weg.

Met vriendelijke groet,
Patricia, Arnhem

Hallo René, 27-9-2013

Ik heb de prachtige foto’s ontvangen en wij zijn er erg blij mee!
Mede door jou is zaterdag 21 september voor ons een onvergetelijke dag geworden! Bedankt,
Hartelijke groet,
Hanny, Zoetermeer

Beste René, 18-9-2013

Hartelijk dank voor je begeleiding bij deze bijzondere ervaring. Ik had er persoonlijk nooit van gehoord totdat mijn schoonmoeder met de folder kwam. Het is een hele mooie manier om de as terug te geven aan het heelal. Ook met de kinderen ging het heel goed en de locatie was perfect, zo in de luwte en redelijk prive. Fijn dat de tekeningen eraan gedaan konden worden.We hebben heerlijk gegeten bij de Waterreus en om 6 uur inderdaad nog een keer extra getoast. Opa was er voor ons gevoel echt bij vandaag. En de zon heeft geschenen tot ie
onderging, mooier kan niet!

Groeten namens de hele familie,

Eveline

Beste René, 5-9-2013

Bedankt voor de prachtige foto’s. We kijken zeker met een goed gevoel terug op deze avond. Het had iets magisch. Bedankt voor je fijne persoonlijke begeleiding, en doe de groetjes aan je dochter.

Vriendelijke groeten,

Fabiënne, Scheveningen

Geachte heer De Vries. 28-8-2013

De groep was inderdaad groter dan verwacht. Dat was goed. Iedereen vond het erg indrukwekkend. Ook het “vleugelwapperen”. De aspluim was goed te zien. Bij het aanvliegen was het ook spectaculair om het grote licht van de koplamp op je af te zien komen in de bocht vanuit NW naar de pier.
Met vriendelijke groet.

Dhr Luijs, Hoek van Holland

Geachte heer De Vries, 27-8-2013

Hartelijk dank voor de snelle toezending van de foto’s van de ballonverstrooiing.
Ze zijn heel mooi geworden en het monument op plein 1814 speelt ook een mooie rol daarbij,
Was een goede keus van u. Hartelijk dank.

Met vriendelijke groeten,

Mw. de Haan, Den Haag

Beste René, 24-8-2013

Ik heb een erg goed gevoel overgehouden aan de ballonverstrooiing. Het was een prachtig gebaar voor een prachtige vrouw. Ik kijk met heel veel geluk terug op deze gebeurtenis en zal bij iedereen aanraden dit te doen. Als het zou kunnen denk ik dat mijn moeder dit heel erg mooi gevonden zou hebben.
Ik heb ik ieder geval aan mijn kinderen verteld dat als ik zover ben ik op deze wijze wil worden verstrooit.
Heel veel dank dat je mij (en alle andere die dit gedaan hebben of nog gaan
doen) deze mogelijkheid hebt geboden.
Dank voor de begeleiding en mooie foto’s.

Groet,
Leon Den Haag

Hallo René 14-8-2013

Vielen herzliche Dank für die schöne Auswahl der Bilder. Auch durch ihre ruhige und dennoch herzliche Art haben sie ebenso dazu beigetragen, dass wir das Gefühl hatten, genau die richtige Entscheidung getroffen zu haben.
Ich danke Ihnen von Herzen

Anja, Deutschland

Beste Rene, 12-8-2013

Mede ook namens mijn moeder heel erg bedankt voor deze bijzondere manier van
verstrooiing en afscheid nemen en de plezierige manier waarop je ons bijstond.
Ook bedankt voor de foto’s. Zijn we erg blij mee.
Heel erg bedankt

Met vriendelijke groet,

Robert-Jan, Zwolle

Beste Rene, 6-8-2013

Het was inderdaad een waardig afscheid, iedereen vond het fijn de deze manier waar ik voor gekozen had.
Ik doe dit van mijn ipad de foto,s zal ik via mijn laptop downloaden. De eerste negen zijn goed gelukt.
Ik laat het nog wel weten, maar in ieder geval nog hartelijk dank.

Vriendelijk groet,

Nanda, Nieuwegein

Beste René, 29-6-2013

We vonden het een mooie indrukwekkende gebeurtenis, ik weet zeker dat mijn
vader dit prachtig zou vinden. Echt passend bij zijn persoonlijkheid, bijzonder.
Mijn moeder was ook erg onder de indruk en is erg blij dat ze hiervoor
gekozen heeft. Ook namens haar heel hartelijk bedankt, we zullen dit als een mooie
herinnering blijven koesteren.

Met vriendelijke groeten

Bert, Dorien en Frank, Laag Keppel

Beste René, 28-6-2013

De manier waarop je ons hebt begeleid bij het letterlijk “loslaten” van onze (o)ma hebben wij allemaal als zeer prettig en respectvol ervaren. De foto’s en het filmpje zijn dierbare herinneringen en helpen om dit verlies een plekje te geven. Daarom een groot woord van dank van ons aan jou.

Vriendelijke groet,
Yvonne van den Berg

Ps. De mensen om ons heen aan aan wie we het filmpje en de foto’s hebben laten zien, waren erg onder de indruk. Vaak hebben we jou emailadres moeten doorgeven. Het zegt genoeg!.

Beste René, 20-6-2013

Ik heb hele mooie en warme herinneringen aan afgelopen zondag. Natuurlijk was het ook emotioneel maar het gaf een goed gevoel om met z’n allen op het dak te
staan. Fijn dat je aangegeven hebt dat je op die manier echt samen kunt loslaten.

De foto’s en het filmpje maken voor mij de herinnering compleet. Ik zag
daarop dingen die ik op de middag zelf niet meegekregen heb. Bijv. wie
allemaal de ballon nog aangeraakt hebben voordat hij aan zijn reis begon.
En rond vijf uur hebben we het glas geheven. Ook daarbij was het goed van
jou dat jij het tijdstip had verteld waarop de as ongeveer vrij zou komen.

Met vriendelijke groeten,

Miranda Almere

Beste René, 18-6-2013
Graag wil ik je bedanken voor de begeleiding van dit onvergetelijke afscheid van mijn man. Ik ben ontzettend blij met de serie foto’s en wil je daar ook nog expliciet voor bedanken. Ze zijn fantastisch!
Het was een fantastische ervaring waar we allemaal met een goed gevoel op terugkijken. Een speciale samenloop van omstandigheden die aanvoelt als een speciaal eerbetoon aan hem. De wolken en de lucht zijn me de afgelopen dagen blijven fascineren.

Mede namens de kinderen,
Ontzettend bedankt!.

Met vriendelijke groet.
Anneke, Mill

Beste René, 16-6-2013

Wat een mooie dag was gisteren. De verwachtingen die we van tevoren hadden zijn ruim overtroffen. De asverstrooiing met de ballonnen was bedoeld als symbool voor een laatste reis, een afscheid. Het moment van loslaten voelde echter veel concreter en letterlijker dan waar we op hadden gerekend. Het was een intense ervaring die we lang zullen bewaren en koesteren.

De perfecte verzorging van René de Vries, de vriendelijke bediening bij Sil de Jutter, het onwaarschijnlijk mooie weer, het prachtige strand en de warme ontvangst bij Zeerust hebben bijgedragen aan het slagen van de dag.

Maar bovenal: wat was het fijn dat jullie erbij waren. Het voelde zo ontspannen en intiem om samen te zijn en zo de geboortedag van Silvia te vieren, aan haar te denken en voor de laatste keer afscheid te nemen. Dankjewel voor je aanwezigheid, je warmte, je vriendschap en je liefde. Het heeft heel veel voor ons betekend. We denken dat mijn moeder hier tevreden over zou zijn geweest.

Heel veel liefs,

Rob, Scharredijk

Beste René, 11-6-2013

Hartstikke bedankt voor de door jou geleverde service en je als zeer prettig ervaren persoonlijke begeleiding. We kijken terug op een goede middag en een onvergetelijke ervaring en nogmaals danken wij wat er ook is tussen hemel en aarde voor de perfecte omstandigheden.
Ook dank voor je CD met foto’s, ik heb inmiddels een selectie tot fotoboekje omgewerkt zodat mijn vader een blijvend aandenken heeft aan deze goede middag.
Wie weet tot ziens, maar voorlopig niet (al is dat niet persoonlijk bedoelt!)
Laten we zeggen: tot ooit!

Groet,
Gerda, Noordwijk

Beste René, 6-6-2013

Mijn man, zoons en ik vonden het een heel fijne en onvergetelijke middag.
Zo’n supermooie manier van verstrooiing met inderdaad perfecte omstandigheden!
We hebben d’r echt een heel goed gevoel aan overgehouden. Mijn moeder zou
het niet anders gewild hebben denk ik, en daar gaat het toch om. Een heel goede afsluiting voor ons allemaal!!! En inderdaad, het was ook nog gezellig
en de sfeer draagt ook bij aan de goede beleving denk ik. Heel hartelijk dank nogmaals, en we wachten op de rest van de foto’s.

Groeten van Herma, John, Sebastiaan en Victor

Hallo René, 21-5-2013

Al mijn vrienden en familie hebben het vanmiddag als heel bijzonder en goed ervaren om op deze manier de as van Jos, mijn man een “bestemming”te geven. Ieder met zijn eigen boodschap. We kijken er allemaal positief op terug en denken dat het ook in zijn lijn was: met een lach en een traan.
Het was dus prima en op zich zeiden er meer dat dit weertype toch ook zijn charme had. Positief ingestelde vrienden dus. Nogmaals dank voor de goede suggesties en afhandeling.

Met vriendelijke groet

Corrie, Langevelderslag

Hoi René, 20-5-2013

Het was een heel bijzonder afscheid moet ik zeggen. Dit is écht letterlijk loslaten. Dank je wel voor alles.

Groetjes Miriam, Brunsummerheide

Beste René, 19-5-2013

Wat een bijzonder mooie dag was het vandaag! We vonden het allemaal heel indrukwekkend. Alles klopte inderdaad en we hebben dit daardoor met een goed gevoel af kunnen sluiten.
Veel dank daarvoor.

Met vriendelijke groet,
Ellen, Loonse en Drunenseduinen

Hallo René, 15-5-2013

Super dat je de foto’s zo snel hebt doorgestuurd, ze zijn heel mooi geworden! Na de verstrooiing zijn we wat gaan eten en iedereen was het er over eens dat dit zo een mooie afsluiting was. Het was fijn dat het allemaal heel rustig ging en dat is zeker te danken aan de organisatie. De plek was helemaal goed!
Ik ga de foto’s nu naar de andere mailen.
Dank je wel voor de goede begeleiding!

Groet Emily Hoek van Holland

Beste René, 13-5-2013

Wij willen je bij deze,hartelijk bedanken voor de mooie foto,s! Ze zijn zeer waardevol voor ons! Ondanks dat we door de weersomstandigheden moesten improviseren, en het kleine oponthoud, kijken wij terug op een mooie, intieme ceremonie in Egmond aan zee!

Dank je wel voor de fijne begeleiding,

Met vriendelijke groetjes van
Emmy,Veronie en Kitty.

Hallo René, 14-4-2013

Bedankt voor je inzet om alles zo goed mogelijk te laten verlopen.
Wij vinden de grilligheid en eigenwijsheid van de natuur juist goed passen bij hoe mijn moeder was.
We hebben zeker geen spijt van onze keuze om de as op deze manier te verstrooiien en de foto’s zijn super, gecombineerd met onze eigen foto’s hebben we een hele mooie reportage als herinnering aan deze bijzondere gebeurtenis,

Groetjes,
Edith

Beste René. 10-4-2013

Bij deze stuur ik je toch onze post die wij morgen naar familie en vrienden van Freek sturen. Ik stuur je de brief omdat ik refereer aan de ballonenoplating. Fijn dat je bedrijf goed gaat, dat mensen je weten te vinden en dankbaar zijn met wat je nog aan extra’s geeft.
Het is zo bijzonder voor ons voortbestaanden. Het fotoboek van jouw foto’s ligt binnen handbereik , maar de beelden in ons zelf zijn voorlopig zeer helder en troostend. Regelmatig kijken we op de dijk naar de lucht en denken aan Freek en soms tuur ik nog naar de ballonnen………… hoe wonderlijk. Hij is dan weer zo dichtbij.

Het ga je goed en heb het goed met wat je doet en ontmoet.

Hartelijke groeten
Barbara

Beste René, 1-4-2013

Ik wil je nogmaals heel erg bedanken voor alles. We zijn heel blij dat we het zo hebben kunnen afsluiten. En het heeft mijn moeder ook veel rust gegeven.
Het was heel bijzonder, mooi en het voelt heel goed. De 1e foto’s heb ik aan een aantal mensen laten zien en daar kwamen allemaal positieve en mooie reacties op. Je website heb ik al verschillende keren moeten doorgeven 😉

Wat mij het meest verbaasde was dat ik volgende dag een mailtje kreeg van de juf van Shirley. In de klas had ze verteld over de ballonverstrooiing en haar moeder heeft toen de website doorgegeven. Daar hebben ze met de klas naar gekeken maar ze wilde toch ook heel graag de foto’s zien. Die heb ik vrijdagochtend
gemaild en ook daar hebben ze in de klas naar gekeken.

Met vriendelijke groet,
Rachel,

Beste René, 17-3-2013

Ik wil je nogmaals danken voor de plezierige wijze waarop je het mogelijk hebt gemaakt afscheid te nemen van mijn echtgenoot. De mogelijkheden die jij voor een dergelijk afscheid biedt, zijn niet bepaald bekend. Ook ik heb je eigenlijk bij toeval ontdekt. Ik vond het fantastisch en ik vertel dit ook iedereen.

Veel succes met alle plannen.

Groet Nancy

Hallo René, 17-3-2013

Wij zijn erg tevreden met de bijzondere manier hoe wij ‘afscheid’ hebben kunnen nemen. Ik heb er een zeer goed gevoel bij en ben erg blij dat ik dit heb gedaan.
Wij zijn ook erg tevreden met de foto’s, niet verwacht dat ze zo mooi zouden worden! Wij willen jou ook bedanken voor het realiseren van deze bijzondere dag!

Mvg.

de Familie, Rotterdam

Beste René, 16-3-2013

Bedankt voor de goede verzorging van het afscheid van Richard en de mooie
fotoserie die we mochten ontvangen. Het was mede door het mooie weer nog mooier dan wat ik er van verwacht had. De datum was ook goed getimed. Het klopte gewoon allemaal. Heel goed om er zo op terug te kunnen kijken met de jongens. Het heeft allemaal zo moeten zijn.

Groetjes,
Edith Z, Noordwijk

Beste Rene, 9-3-2013

Wat lief dat je dit zo snel stuurt. Wij hebben er een erg goed gevoel over en vonden het nog zoveel mooier dan we dachten dat het zou zijn. Jouw persoonlijke en inlevende begeleiding maakte het helemaal af voor ons. Kortom: helemaal top.

Een fijne zondag nog

Groetjes,
Anneke en Angela O. Den Haag

Hallo René, 6-3-2013

Ik heb alles prima ontvangen! Bedankt voor de reportage.
Mijn moeder heeft nu rust en dat was de opzet van de verstrooiing! Bedankt hiervoor.
We hebben er zeker een goed gevoel aan over gehouden.

groeten, Wilma Vlissingen

Beste Rene, 9-2-2013

Wij hebben alle filmpjes en foto’s bekeken. Ze zijn erg mooi geworden. Het is voor ons een hele bijzondere dag geworden, met medewerking van alle kanten en speciaal de mensen van het stadion. Het is een dag die wij nooit zullen vergeten. Heel veel dank voor uw inbreng.

Met vriendelijke groet

Joke E Alkmaar

Gastenboek
2014
2012
2011
2010
2009 | 2008

Wilt u een reactie achterlaten voor ons gastenboek? Gebruik dan onderstaand formulier.

Uw naam (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

Uw bericht